Ziet er slecht uit‘ – Bitcoin Futures Echo Days Before March Crash, Zegt Trader

De analyse van het toekomstgedrag doet sterk denken aan de dagen voordat BTC tot $3.600 viel, waarschuwt Cointelegraph Markets voor filbfilb.

Bitcoin (BTC) futures waren verontrustende analisten op 10 juli, omdat de volumegegevens een ernstige zwakte en het potentieel voor een grote terugtrekking suggereerden.

Door het uploaden van een wekelijkse grafiek van de Bitcoin-futures van de CME Group naar Twitter, heeft Cointelegraph Markets-analist filbfilb zijn woorden over het huidige klimaat niet onthouden.

Filbfilb: BTC futures „bijna identiek“ aan maart

„Ziet er slecht uit“, vat hij samen, en merkt op dat een volume-indicator terugkeerde naar een identieke opstelling als de week voordat Bitcoin crashte tot $3.600 in maart.

„Bijna identieke positionering als de grote daling van de vorige keer en een duidelijk dalende driehoek vol met lonten bij weerstand, handel onder (punt van controle)“.

Specifiek, verplichtingen van handelaren (COT) – zowel retail als institutioneel – hadden gemanoeuvreerd naar exact dezelfde plaats die het was in slechts enkele dagen voor de crash. Immediate Edge wordt op vrijdag geüpdatet met behulp van gegevens van de vorige dinsdag; als zodanig geeft de metriek een momentopname van de status-quo enkele dagen eerder.

„Ik betwijfel of het veel veranderd is,“ vertelde filbfilb aan Cointelegraph in privé commentaren.

CME Bitcoin futures chart met maart gelijkenissen gemarkeerd

COVID-19 te vermijden stortplaats

Bitcoin heeft deze week gemengde koersactie gezien terwijl de bewegingen in de richting van $9.500 werden gedicteerd door de aandelenmarkten. Een daling laat op donderdag bracht BTC/USD terug naar $9.000 steun.

Op de vraag of handelaren een exacte herhaling van maart moesten verwachten, bleef filbfilb echter optimistischer.

„Ik denk niet dat er een dump zal zijn zoals de vorige keer,“ schreef hij.

„Echter; de positionering van de grote spelers begon de vorige keer met 8.5-10.5k & dat was voordat het klimaat een bloedneus kreeg – deze jongens hebben hier een tekort aan techniek in plaats van aan het externe risico (naar mijn mening)“.

Bitcoin-derivaten hebben de afgelopen weken verschillende verhalen aangewakkerd. Eind juni leidde een expiratie van $1 miljard aan openstaande rente aanvankelijk tot speculaties over een prijsdaling, maar uiteindelijk had dit geen waarneembare invloed op de markt.

Andere Bitcoin-netwerkfundamentals blijven sterk, met een hashtarief dat deze week een gemiddelde hoogte bereikt en een moeilijkheidsgraad die in twee dagen tijd voor een 9% opwaartse aanpassing zorgt.