Bitcoin-kosten schieten omhoog, sommige transacties duren dagen, verlichting mogelijk volgende week

Bitcoin (BTC) heeft nogal wat onderling verbonden problemen ondervonden, aangezien de hashrate is gedaald, de kosten op het overbelaste netwerk zijn gestegen en de gebruikers beweren dagen te wachten op hun transacties om te worden bevestigd – waarvan sommige misschien worden gedropt door de mijnwerkers. Volgende week kan er echter enige verlichting komen.

En dit gebeurt in een tijd dat BTC in een maand met 27% steeg, bijna $ 14.000 bereikte voordat hij weer lager corrigeerde ($ 13.530 om 16:17 UTC vandaag).

Ondertussen komt er met het duidelijk overbelaste netwerk echter een sprong in de transactiekosten

De gemiddelde transactiekosten voor Bitcoin op 28 oktober waren $ 11,67, per BitInfoCharts.com. Het piekte met name vanaf 19 oktober en steeg sindsdien maar liefst 505,5%. Het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde toont een sprong van bijna 210% tussen deze twee datums, naar $ 6,75.

Evenzo bedroeg de mediane transactiekost op 28 oktober $ 6,88, wat een enorme stijging is sinds de dip op 17 oktober, toen bijna $ 0,6 werd geregistreerd. Zevendaags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde toont een stijging van 223% in tien dagen, tot $ 3,8 geregistreerd op 28 oktober.

Mediane transactiekosten, USD, 7-dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde

„De kosten zouden moeten dalen zodra de moeilijkheidsgraad begin volgende week wordt aangepast, aangezien blokken vaker zullen worden gedolven“, zei Bitcoin-ontwikkelaar Matt Odell, hoewel „we niet weten hoeveel kosten zullen dalen, of transacties volledig worden gewist en hoe lang dat zal duren. als ze dat doen.“ Per mijnbouwpool BTC.com wordt verwacht dat de moeilijkheidsgraad bijna 10% zal dalen in meer dan vier dagen, aangezien de BTC-bloktijd 14 minuten overschreed, terwijl het doel voor de gemiddelde bloktijd 10 minuten is.

Mensen hebben op sociale mediasites gereageerd dat hun transacties nu al uren of dagen niet zijn bevestigd

Anderen merkten echter op dat die transacties met hogere vergoedingen eerder zullen worden bevestigd, omdat deze winstgevender zijn voor de mijnwerkers.

Jameson Lopp, Chief Technology Officer van cryptobeveiligingsspecialist Casa , merkte op dat de recente daling van hashrate, of de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, ertoe heeft geleid dat bepaalde Bitcoin-knooppunten hun volledige capaciteit hebben bereikt, dus die gebruikers die transacties met de laagste kosten hebben uitgezonden, kunnen niet zien dat ze worden doorgegeven.

Hashrate daalde bijna 38% vanaf het hoogste punt van 157,65 EH / s dat het bereikte op 17 oktober tot 97,95 EH / s tien dagen later. Het ging de afgelopen 24 uur echter met 7% omhoog. Lopp merkte eerder op dat de daling vermoedelijk het gevolg is van het verplaatsen van apparatuur door Chinese mijnwerkers voor het droge seizoen.

BTC mempool, waar alle geldige transacties wachten om te worden bevestigd, is erg druk, met duizenden transacties met hogere kosten, of als Danny Diekroeger, software engineer bij Cash App , de betalingen app uit US-gebaseerde betalingen bedrijf Plein , beschreven is : „De laatste tijd is het een zee van rood!“

„De Bitcoin Mempool is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp van discussie, aangezien de transactievolumes zijn toegenomen, waardoor het netwerk verstopt raakt en de vergoedingen hoger worden“, aldus Diekroeger.

Gerelateerd aan wat Lopp hierboven zei, legde Diekroeger verder uit dat elk van de knooppunten waarvan het Bitcoin-netwerk is gemaakt, zijn eigen mempool heeft en elk een maximale grootte heeft op basis van de instellingen. Maar wat er deze keer is gebeurd, is dat er meer megabytes aan transacties wachten op bevestiging dan dat er ruimte is in een knooppunt. „Wanneer transactievolumes deze groottelimieten overschrijden, zullen knooppunten de transacties met de laagste kosten laten vallen“ en „ze vergeten […]“, zei hij.